Savjetovanje

Ovdje može pronaći korisne savjete koji će vam pomoći isplanirati vaš izlazak i tako, dobar provod.

OBROK

Dogovorite određeni obrok prije zabave: počastite goste ukusnim zalogajem i osigurajte im dobar unos kalorija. U drugoj polovici noći lagani zalogaji, banane, naranče...

HIDRATACIJA

Pobrinite se za hidrataciju: kupnja izotoničnih napitaka isplatit će vam se kao investicija sljedeći dan. Izotonični napici mogu djelomično ili potpuno zamijeniti alkohol. Razveselite svoje prijatelje i unaprijed pripremite bezalkoholna pića kako bi vam uvijek bila pri ruci.

ODMOR

Odmarajte se redovito: ako se zabavljate u malom, vrućem i pretrpanom prostoru, odvojite vrijeme za opuštanje na svježem zraku, uz prozor, na balkonu, u vrtu.

EMPATIJA

Pazite jedni na druge: Ako se odlučite drogirati, recite prijateljima što ćete uzimati kako bi vam mogli pomoći ako nešto pođe po zlu. Povremeno provjerite kako se drugi osjećaju i jesu li dobro.

POMOĆ

Ne bojte se pozvati pomoć: ako se netko predozira ili osjeti druge znakove opasne po život, odmah nazovite 112 ili 194. Ako je netko preumoran i zaspao, stavite ga u položaj na boku kako biste izbjegli moguće gušenje u slučaju povraćanja.

MJEŠANJE

Izbjegavajte međusobno miješanje nekoliko različitih droga ili psihoaktivnih tvari: međusobno kombiniranje različitih tvari može povećati njihovu nepredvidljivost, negativne učinke i dodatno opteretiti vaše tijelo. Posebno je opasna kombinacija međusobnog miješanja različitih depresiva: GHB/GBL, ketamina, opioida, benzodiazepina, što uvelike povećava rizik od respiratornog zastoja.

OZNAČITE TVARI

Označite tvari: ako koristite više različitih tvari i dijelite ih međusobno, pobrinite se da su svi prašci, bočice, kapsule, pločice itd. vrlo dobro i vidljivo označeno. Doze i učinci različitih lijekova mogu se jako razlikovati, a zamjena nekih supstanci može završiti i tragično.

ZAŠTITA

Koristite kondom i osigurajte pristanak.: Pristanak je vrlo važan, to je i vaše pravo i svačije pravo (budući da je to pravo svakog pojedinca) i možete se u bilo kojem trenutku predomisliti.
Uporaba alkohola i drugih nedopuštenih droga pomaže popuštanju naših obrambenih mehanizama. Brzo se dogodi da zaboravite na zaštitu. Prije bilo kakve veze provjerite osjeća li se druga osoba ugodno u intimnoj vezi s vama.

ČUVAR

Dogovorite se i odredite čuvara zabave: Trijezan čuvar zabave je kralj. Pobrinut će se za vašu sposobnost donošenja racionalnih odluka, pomoći u slučaju predoziranja ili drugih komplikacija i pobrinuti se da nitko ne ode kući ozlijeđen ili pijan.

VLASTITI PRIBOR

Koristite vlastiti pribor za drogiranje: Dijeljenje pribora za ušmrkavanje prenosi razne viruse. Ako koristite GHB/GBL, imajte pri ruci točan dozator i telefon za bilježenje vremena zadnje doze!

PLANIRANJE

Isplanirajte kraj: Zabave na kojima se uglavnom koriste stimulansi mogu trajati dulje nego što stvarno želite. Unaprijed s prijateljima dogovorite okvirno trajanje i pokušajte ga se pridržavati. Ako ste iscrpljeni, ne produžujte zabavu s novim dozama, jer zabava neće biti bolja, samo će spuštanje biti teže. Bolje idi u krevet i odmori se, ništa ti neće nedostajati.

On-line psihološko savjetovanje

Individualno savjetovanje je dostupno 24/7 na Zoom platformi potpuno poštujući privatnost osobe koja ovim putem zatraži pomoć. Dogovorite sastanak na email ili SOS telefon.
Dogovori sastanak
001802
Users Today : 1
Users Yesterday : 18
This Month : 414
Total Users : 1802
Who's Online : 1
magic-wanddroplightermoondiceheartflaguserstorecalendar-fullbullhornchevron-downhand linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram